Implants

Fer somriure és la nostra principal preocupació

Actualment, i a causa de la popularitat que han assolit els implants dentals, hi ha molts fabricants que proposen diversos sistemes d’implants, amb les característiques comunes d’un cost reduït i el fet de no haver estat investigats.

Un bon nombre de pacients desconeixen les diferències que hi poden haver entre els diferents sistemes, sobretot referents a la qualitat dels materials emprats, la tecnologia emprada per desenvolupar-los i les investigacions que s’han emprès abans de llançar cada sistema d’implants dentals al mercat. És important que els pacients coneguin aquests paràmetres, perquè en depèn que n’obtinguin les prestacions i els resultats que se n’esperen.

«A MI, ELS IMPLANTS DENTALS NO EM VAN BÉ» «ELS IMPLANTS DENTALS NO SÓN SEGURS» «M’HAN FET MALAMENT ELS IMPLANTS DENTALS»

És ben trist constatar el gran nombre de pacients que presenten fracassos en els implants dentals que duen. Un nombre que augmenta a causa de l’auge que la Implantologia Oral ha experimentat, sovint realitzats sense un criteri ajustat, sense una planificació adequada i encara més sovint per suposats professionals no prou capacitats.

TOTS ELS IMPLANTS DENTALS SÓN IGUALS?

No, no ho són. Hi ha implants de moltes menes i de qualitats molt desiguals. Al nostre país, no s’ha desenvolupat encara una normativa que sigui rigorosa per al control de la qualitat dels implants que es realitzen. Per això, quan busquem un professional o una clínica per fer-nos fer implants, ens poden oferir preus molt competitius que no tenen en compte el nostre benestar ─el més important─ ni la qualitat dels implants que col·locaran a les nostres boques. De vegades, ens poden implantar fins i tot còpies, amb la qual cosa se’ns poden afluixar les peces dentals o es poden trencar.

A CLÍNICA DENTAL SALUT tenim un compromís total amb la qualitat i només utilitzem implants de marques internacionals de prestigi, i que compleixin el nostre DECÀLEG D’IMPLANT DENTAL DE QUALITAT

TOTS ELS DENTISTES PODEN COL·LOCAR IMPLANTS?

Al nostre país, la normativa permet que qualsevol dentista pugui col·locar implants. Tanmateix, això no significa que tots estiguin qualificats per a fer-ho.

Quan decidiu posar-vos una pròtesi implantada, cal que tingueu molt present quin odontòleg us la col·loca. Hi ha suposats professionals que tenen un concepte de l’ètica molt particular i no respecten les barreres ni de les limitacions dels seus coneixements o de la seva experiència ni ─molt més greu─ respecten la salut dels seus pacients.

Tipus d'implants dentals

L’implant pot ser de titani i zirconi, funciona com a substitut d’una arrel, mantenen l’alçada de l’os, i permet la subjecció de corones o ponts.

Pròtesis removibles

Pròtesis completes

Pròtesis fixes dentosoportades

Altres implants dentals

Tractament

3d model tooth polygonal structure logo. Stomatology symbol low poly triangle abstract oral medical care business concept. Connected dot particle sparkle art blue vector illustration

Com es col·loquen els implants?

Els implants dentals es col·loquen quirúrgicament a l’interior de l’os maxil·lar, per evitar dolor, aquesta intervenció es fa sota anestèsia local a la boca. Després d’un període de cicatrització s’implanta la dent o pròtesis. 

Un cop realitzades les intervencions necessàries perquè el client pugui gaudir de la seva nova dentadura, el Dr. Castellon realitza un pronòstic personalitzat per saber l’evolució del pacient.

Fa mal col·locar-se implants?

No, la intervenció és totalment indolora, ja que es porta a terme sota els efectes de l’anestèsia local. Després de l’operació pot ser que aparegui alguna petita molèstia, que es pot controlar amb antiinflamatoris. Generalment, el dolor és molt menor a una extracció dental.

A CLINICA DENTAL SALUT ens hem format a les millors universitats espanyoles; els nostres professionals duen a terme una formació continuada i comptem amb l’experiència i els coneixements necessaris per a realitzar implants dentals amb tota seguretat per a la salut dels nostres pacients.

A més, les tècniques de regeneració òssia que s’apliquen (elevació del si maxil·lar, augment del vorell alveolar) permeten que es puguin col·locar implants dentals amb un percentatge d’èxit molt alt, que ens permeten afirmar que ELS IMPLANTS FUNCIONEN BÉ PER A GAIREBÉ TOTHOM.

Dra. Carlota Serra Ramos

Endodòncia

 • Graduada en Odontologia per la UB (2012-2017).
 • Ha realitzat un curs de direcció d’instal·lació de radiodiagnòstic odontològic a la UB (2017).
 • Curs de maneig dels teixits al voltant de dents i implants, ‘De la regeneració a l’estètica’, amb el Dr. Santi Carreras (2018).
 • Curs d’incrustacions en la reconstrucció de la dent endodonciada, ‘De la preparació a la cimentació, amb el Dr. Pablo Castelo (2018).

Dr. Antoni Castellon

Implantologia i cirugia oral

 • Llicenciat en Odontologia per la UIC (1998-2003);
 • Màster d’Implantologia oral, cirurgia oral i rehabilitació protètica (Full Time Master) per la UIC (2003-2005),
 • Diploma en Estudis Avançats (2005-2007)
 • Curs de Suport Vital Bàsic i desfibril·lació externa automàtica (2007).
 • Ha exercit com a cap de servei de Cirurgia Oral a l’Hospital de Figueres (2005-2014).
 • Ha estat director del Postgrau en Implantologia Oral a la Facultat d’Odontologia de la UIC (2005-2016).
 • Coordinador de la residència d’Implantologia Oral a la UIC.
 • Professor associat del Departament de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial a la UIC.
 • Està realitzant l’estudi d’investigació del Doctorat en Odontologia.
 • Ha estat ponent en diferents congressos d’Implantologia.
 • Es membre del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), amb el número 4332.

Dr. Enric Bardalet

Ortodòncia

 • Llicenciat en Odontologia per la UIC (1998-2003).
 • Màster en Ortodòncia a la UAB (2004-2007).
 • És membre de la Societat Espanyola d’Ortodòncia (SEDO), amb el número 1714.
 • Membre del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), amb el número 4291.
 • És autor de publicacions en revistes científiques nacionals i internacionals
 • Disposa del certificat en Tècnica Invisalign, Silver Provider.
 • Especialista en Ortodòncia en adults i nens.